"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος" ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Γιώργος Ζαζάς

Σίγουρα ο Εθνικισμός, είναι παρεξηγημένη έννοια ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να μας την παρουσιάζουν... Όλα βέβαια πηγάζουν από το συναίσθημα και την θέλησή σου να αισθάνεσαι Έλληνας και να αγαπάς την πατρίδα σου, επιθυμώντας να προοδεύσει, συχνά αντλώντας ιδέες από άλλα κράτη, διατηρώντας όμως παράλληλα την Εθνική ταυτότητα!
Ορισμένες φορές συγχέεται με ακρότητες και βία, ορισμένων που θεωρούν ότι κατ΄αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιβληθούν. Ας μην ξεχνάμε όμως οτι η βία δεν είναι ΄΄προνόμιο΄΄ μόνο μιας ομάδας Εθνικιστών.Το δόγμα του Εθνικισμού, δεν ειναι παράλογο, είναι απολύτως λογικό, όμως οι διάφοροι εθνοπατέρες, κατάφεραν να το υποβιβάσουν στην συνείδηση του κόσμου και μόνο οι σκεπτόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν πλέον τα οφέλη του. Αν αρχίσουμε και λειτουργούμε Εθνικιστικά , θα μπορέσουμε να σηκώσουμε ανάστημα σ΄όλους όσους μας λοιδωρούν και να είμαστε οι Υπερήφανοι Έλληνες, όπως μας γνωρίζει όλη η Υφήλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου