"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος" ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Θωμάς Τουσιάδης


Εθνικισμός είναι η έκφραση των συμφερόντων του Έθνους και Εθνικιστής είναι αυτός που αγαπάει και αγωνίζεται για τα συμφέροντα και την προκοπή της πατρίδας του.
Εθνικισμός είναι ο φυσιολογικός τρόπος ζωής και σκέψης κάθε φυσιολογικού ανθρώπου. Είναι η τιμή και ο σεβασμός προς την ιστορία και την δημιουργία , πνευματική και υλική του λαού κατά την διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής. Εθνικισμός είναι η αγάπη προς τον λαό και η προσπάθεια για μια αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή σήμερα , που θα δίνει την δυνατότητα στον κάθε Έλληνα να δημιουργεί σε κάθε τομέα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων , βάζοντας έτσι τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.
Οπωσδήποτε ο Εθνικισμός και ο κάθε Εθνικιστής σέβεται όλους τους άλλους λαούς αλλά απαιτεί και όταν και αν χρειαστεί επιβάλει, όλοι οι άλλοι να σέβονται και να μην ενοχλούν την πατρίδα του.
Όμως είναι γεγονός ότι σήμερα η λέξη και η έννοια Εθνικισμός έχουν κατασυκοφαντηθεί και έχουν ταυτισθεί με το «κακό» . Καθόλου περίεργο , γιατί επίσης γεγονός είναι ότι τον κόσμο τον κυβερνάει αυτός που έχει την δύναμη να ορίζει ποιο είναι το καλό και ποιο είναι το κακό και αυτήν την δύναμη σήμερα ( προς το παρόν και δεν ξέρω για πόσο ακόμη ) την έχουν οι αριστεροί και οι παγκοσμιοποιητές απόλυτα αντίθετοι με την έννοια του Εθνικισμού. Οπότε όλα εξηγούνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου